Beszélgessünk pálinkáról, pálinkafőzőkről.

Re:Nyelő cső égetés

Miklós 2017.01.03
Kedves József!

Vagy túl erősre hagyta a pálinkát, vagy Önnek gyomorsav túltengése van, és amikor a sav által felmart területre "érkezik" a pálinka, ott maró érzést vált ki. Egy barátom ugyan ezzel szenvedett. Elment orvoshoz, és savlekötőt kapott.
Üdv
Miklós

desztillált víz

Gyula 2016.04.13
Kedves Miklós!
Kérdésem az lenne,hogy ha pálinkafőzővel lefőzök csapvizet az alkalmas-e a pálinka higítására?
Üdvözlettel:Gyula

Re:desztillált víz

Miklós 2016.04.19
Üdvözlöm!

Igen, alkalmas lesz.

Réz eleje

Gyula 2016.03.26
Kedves Miklós!
Kérdésem az lenne,hogy a réz elejét azt alszesz főzésekor és tisztázáskor is ki kell önteni? Jelenleg biztos ami biztos alapon minden egyes főzéskor kiöntöm.Vettem Önöktől epruvettát nagyon nem bántam meg.sokkal könnyebb vele az ellenőrzés.Ha opálos a pálinka ,akkor mit érdemesebb megvenni a szűrőt vagy a kation cserélő gyantát?
Üdvözlettel:Gyula

Re:Réz eleje

Miklós 2016.03.30
Üdvözlöm!

Az előpárlatot (rézelejét) a finomításkor kell elvenni.
Mivel nem tudom, hogy mitől opálos a pálinka, ezért ha tutira szeretnénk menni, akkor minkét szűrőt érdemes megvenni.
Üdv
Miklós

Re:Re:Réz eleje

Gyula 2016.03.31
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel:Gyula

savazás

Somoskövi Sándor 2016.02.24
Üdv Miklós!
Először is köszönöm ezt a remek weboldalt, számtalan hasznos infót olvashattam itt, tanulhattam! Igaz, még nem készítettem párlatot, de ezeket olvasgatván, már úgy érzem "profi" lettem! :-P Viccet félre téve , nagyon közvetlen, szimpatikus minden leírásod!
A savazással kapcsolatban..., tehát ha jól értem, akkor az esetlegesen magasabb PH érték nem gond, csak ami 3-3,2 alatt van?
Köszönettel, Sándor

Re:savazás

Miklós 2016.02.28
Valamit félreérthettél. A megfelelő PH érték 3-as körüli érték.Ami e feletti, azt szoktuk levinni ebbe a tartományba. Ha túl savas a cefrénk PH-ja, (3 alatti) az már nem kedvez az élesztők életfeltételeinek, így lelassulhat, akár le is állhat az erjedés.
Üdv
Miklós

higitás

medvemaci 2015.12.15
Üdv: Az lenne a kérdésem 50 fokos pálinkához mennyi deszt viz kell mondjuk 10 litehez hogy 45 - 46 fokos legyen? Kezdő vagyok. Köszönöm.

Re:higitás

Miklós 2015.12.16
Beleteszed a vödörbe, (amiben hígítasz) a fokolót, és addig öntöd a vizet, amíg jó nem lesz :)

Üdv
Miklós
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Elérhetőség

Palinkafozoarak.com, a hazai pálinkafőző. Demendi Miklós. Budapest +36 70 522-02-02