Beszélgessünk pálinkáról, pálinkafőzőkről.

Economic

OrlandoLip | 2023.12.01



Savas Cefre

Nagy Lajos | 2022.12.11

Kezdő vagyok, szóval amikor azt olvasom, hogy a jó cefrének a pH-ját 3 körülire kell beállítani, akkor felmerül a kérdés: nem lesz az így készülő cefre túl savas ahhoz, hogy rézüstben legyen kifőzve? Azt tudom (és megtapasztaltam), hogy ha savas a cefre, akkor a lejövő párlatnak túl magas lesz a réztartalma. Szóval mi itt a megoldás? Valahogy a kiforrt cefrének felmegy a pH-ja annyira, hogy már nem oldja a rezet? Akkor is, ha 3-as pH-ról indult? Vagy valami más a trükk?

Minosites

Horvath Zoltan | 2022.11.28

Én a Miklóstól egy 65 l és pisztorius tányérok fozot vásároltam automatika Al. Csak dicséri tudom . Egy lépcsőben olyan ízes, aromás párlatok főzök 90 % os alkohol tartalommal hogy az valami csoda. Minden gyümölcsnek meg tudja bárki állapítani hogy miből főztem. Most már túl vagyok szőlőnek birs én jöttem mindegyik gyonyoru illat íz világgal rendelkezik. Köszönet érte

kérdés

Balázs józsef | 2022.01.15

T. Cim ! Lefőzött szilvacefrémnek világosbarna lett a szine, meg enyhe szúrós illata lett. Mi lehet a hiba , mit csináltam rosszul ? Erjedéskor a magot benne hagytam a cefrében, meg a főzésnél is belekeveredhetett egy csekély mennyiség. Javitható-e valamelyest ?Köszönettel: József.

Alma cefre nem forr

Harangozó Balázs | 2020.12.05

Sziasztok,
Sógorom almából akarna pálinkát lefőzetni, de a cefre nem akar forrni. Felaprította az almát, hordóba tette, nem tett hozza semmit, pincébe tette, lefedte, naponta kevergeti. Ennek már 3 hete, van szaga, de még csak lekvár jellegű, minta nem forrna, vagy lassan.
Hogyan lehetne beindítani? Cukor, élesztő, lektinbontó, víz, vagy vigye melegebbre?
Előre is köszi

lepárlás

Zsolti | 2019.10.07

Üdv. A segítségetekre lenne szükségem. 17 liter alszeszt finomítok. Sajna elszámoltam az időt,és nem figyeltem rá,így teljes fűtés alatt jött le a rézeleje. Nem bíztam a véletlenre a dolgot,leállítottam a főzést,a lefolyt párlatot visszaöntöttem az üstbe,és újra kezdem a lepárlást. Hülyeséget csináltam,vagy nem kellett volna visszaöntenem?

Árpa

Ferenc | 2019.07.16

Szevasz Miklos! Szeretném megtudni ,hogy árpábol is lehet wiszkyt készíteni? És mitől wiszky a wiszky
Üdvözlet: Ferenc

3

3 | 2019.04.02

3

alszesz főzése

József | 2017.11.14

Ki kell-e főzni az alszeszt közvetlenül a cefre lefőzése után, vagy tárolható-e néhány hónapig minőségromlás nélkül?
Köszönöm a választ

Re:alszesz főzése

Miklós | 2018.02.18

Alszeszként zárt edényben, jól tárolható.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása