Beszélgessünk pálinkáról, pálinkafőzőkről.

kérdés

Balázs józsef 2022.01.15
T. Cim ! Lefőzött szilvacefrémnek világosbarna lett a szine, meg enyhe szúrós illata lett. Mi lehet a hiba , mit csináltam rosszul ? Erjedéskor a magot benne hagytam a cefrében, meg a főzésnél is belekeveredhetett egy csekély mennyiség. Javitható-e valamelyest ?Köszönettel: József.

Alma cefre nem forr

Harangozó Balázs 2020.12.05
Sziasztok,
Sógorom almából akarna pálinkát lefőzetni, de a cefre nem akar forrni. Felaprította az almát, hordóba tette, nem tett hozza semmit, pincébe tette, lefedte, naponta kevergeti. Ennek már 3 hete, van szaga, de még csak lekvár jellegű, minta nem forrna, vagy lassan.
Hogyan lehetne beindítani? Cukor, élesztő, lektinbontó, víz, vagy vigye melegebbre?
Előre is köszi

lepárlás

Zsolti 2019.10.07
Üdv. A segítségetekre lenne szükségem. 17 liter alszeszt finomítok. Sajna elszámoltam az időt,és nem figyeltem rá,így teljes fűtés alatt jött le a rézeleje. Nem bíztam a véletlenre a dolgot,leállítottam a főzést,a lefolyt párlatot visszaöntöttem az üstbe,és újra kezdem a lepárlást. Hülyeséget csináltam,vagy nem kellett volna visszaöntenem?

Árpa

Ferenc 2019.07.16
Szevasz Miklos! Szeretném megtudni ,hogy árpábol is lehet wiszkyt készíteni? És mitől wiszky a wiszky
Üdvözlet: Ferenc

3

3 2019.04.02
3

alszesz főzése

József 2017.11.14
Ki kell-e főzni az alszeszt közvetlenül a cefre lefőzése után, vagy tárolható-e néhány hónapig minőségromlás nélkül?
Köszönöm a választ

Re:alszesz főzése

Miklós 2018.02.18
Alszeszként zárt edényben, jól tárolható.

A Pálinka kissé savanykás

István 2017.09.03
Kedves Miklós! A Kajszibarack pálinkámnak egy kissé savanykás utóíze lett, biztosan sokáig engedtem a középpárlatot, most 45 fokosra lett hígítva. A kérdésem: Ha desztilált vízzel felhígítom 25-30 fokosra és harmadszor is lepárlom, akkor újra el kell venni a a rézelejét, majd ismételten az utópárlatot?.... mindent úgy, mint a második lepárlásnál?

Re:A Pálinka kissé savanykás

Miklós 2018.02.18
A rosszul elválasztott utópárlat okozza a savanykás jellegű pálinkát. Kihigíthatod, újrafőzheted, de azt nyilván tudod, hogy minden főzéssel ízeket aromákat veszítesz.

Alszesz

Somy 2017.08.12
Tisztelt Miklós!
A kérdésem az lenne, hogy az alszeszhez vissza lehet önteni a pálinkát újra párolni? Vagy esetleg külön kezeljem? Ugyan is visszahígításkor sajnos opálos lett ...
Üdv,
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Elérhetőség

Palinkafozoarak.com, a hazai pálinkafőző. Demendi Miklós. Budapest +36 70 522-02-02