Beszélgessünk pálinkáról, pálinkafőzőkről.

Re:Csresznye

Miklós 2015.07.02
Kedves Gyula!

Általában elmondható, hogy amint leerjedt a cefre, ajánlatos minél előbb lefőzni. Így lesz pálinkánknak friss, üde, gyümölcsös illata, íze. Ez vonatkozik minden féle cefrére. Ha nem muszáj ne hagyjuk állni a kész cefrét.

Re:Re:Csresznye

Gyula 2015.07.02
Köszönöm szépen a gyors választ!

cefrèzès

Gàbor 2015.06.23
Üdv mindenkinek..
Olyan kerdèsem lenne, hogy az èlesztö arànya mennyire szàmìt a beoltàshoz.?kb 2 diszperzites vödör meggyem lesz feldolgozva,èrdemes kiszamolni az èlesztő arànyàt? Ja ès a cukor aràny ,hàny szazalèkàt szoktàtok belerakni 5 % jó aràny kg hoz ? Köszönöm a valaszt előre is ..

Re:cefrèzès

Miklós 2015.06.29
Szia!
Az élesztő az a gombakultúra, mely talán a világon a leggyorsabb szaporodásra képes! Ez azt jelenti, hogy képes másodpercenként megduplázódni (hatványozódni?) az egyedszám. Tehát ne sokat gondolkodj azon, hogy mondjuk 60 kg gyümölcshöz 1, vagy 2 kávéskanálnyit futtatsz fel, mert perc múlva a többszöröse lesz a cefrédben.

csiráztatás

Nagy János 2015.05.29
Szép napot!
Azt szeretném megkérdezni, milyen arányba kell a gabonához előcsiráztatott gabonát adni ??

Re:csiráztatás

Miklós 2015.06.02
Szép napot!

Ebben az esetben, gondolom a roppantott árpamalátáról van szó, és whisky fog készülni? Ha igen akkor 10% körüli érték lesz a megfelelő arány.

Re:Re:csiráztatás

Nagy János 2015.06.05
köszi szépen !

magozás

Gyuri 2015.01.23
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem szezon előtt. Milyen gyümölcsmagozót érdemes megvenni, csinálni (cseresznye, meggy, sárgabarack szilvához)? Ötletekre, tapasztalatokra lenne szükségem!
Előre is köszönöm!
Szép napot

Re:magozás

Miklós 2015.01.23
Szia Gyuri!

Az általad felsorolt csonthéjasokat, nem szoktam kimagozni. Inkább a megfelelő aprításra figyelek oda. Annyira le szoktam pépesíteni, hogy szinte lekváros állagú legyen a gyümölcs. Ezután oltom be élesztővel. Az erjedés végére az összes mag, le fog süllyedni a hordód aljára. Ezután Neked csak az lesz a dolgod, hogy lemerd róla a kész cefrét, a magokat meg kiöntöd egy vödörbe, és kész. Ne félj attól hogy "ciános" lesz a pálinkád! Nem lesz az! A magban lévő, csekély mennyiségű cián, a főzésnél, (ha belekerülne) 65-70 fokon megsemmisül, átalakul. (vegyészmérnökök véleménye)
De teszek fel egy idevágó cikket, a csonthéjasokról :)
Üdv
Miklós

Hűtőcső tisztítása.

Gyula 2015.01.15
Szeretném megkérdezni,hogy hogyan kell kitisztítani a hűtőspirált?
Szeretném ha legközelebb is problémamentesen lehessen főzni és itt olvastam,hogy azt is tisztítani kell,de leírást nem találtam,hogy miként kellene.
Előre is köszönöm!!!
Üdvözlettel Gyula
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Elérhetőség

Palinkafozoarak.com, a hazai pálinkafőző. Demendi Miklós. Budapest +36 70 522-02-02