Beszélgessünk pálinkáról, pálinkafőzőkről.

Re:Re:csiráztatás

Nagy János 2015.06.05
köszi szépen !

magozás

Gyuri 2015.01.23
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem szezon előtt. Milyen gyümölcsmagozót érdemes megvenni, csinálni (cseresznye, meggy, sárgabarack szilvához)? Ötletekre, tapasztalatokra lenne szükségem!
Előre is köszönöm!
Szép napot

Re:magozás

Miklós 2015.01.23
Szia Gyuri!

Az általad felsorolt csonthéjasokat, nem szoktam kimagozni. Inkább a megfelelő aprításra figyelek oda. Annyira le szoktam pépesíteni, hogy szinte lekváros állagú legyen a gyümölcs. Ezután oltom be élesztővel. Az erjedés végére az összes mag, le fog süllyedni a hordód aljára. Ezután Neked csak az lesz a dolgod, hogy lemerd róla a kész cefrét, a magokat meg kiöntöd egy vödörbe, és kész. Ne félj attól hogy "ciános" lesz a pálinkád! Nem lesz az! A magban lévő, csekély mennyiségű cián, a főzésnél, (ha belekerülne) 65-70 fokon megsemmisül, átalakul. (vegyészmérnökök véleménye)
De teszek fel egy idevágó cikket, a csonthéjasokról :)
Üdv
Miklós

Hűtőcső tisztítása.

Gyula 2015.01.15
Szeretném megkérdezni,hogy hogyan kell kitisztítani a hűtőspirált?
Szeretném ha legközelebb is problémamentesen lehessen főzni és itt olvastam,hogy azt is tisztítani kell,de leírást nem találtam,hogy miként kellene.
Előre is köszönöm!!!
Üdvözlettel Gyula

Re:Hűtőcső tisztítása.

Miklós 2015.01.16
Kedves Gyula!

Attól függ, mit szeretne kitisztítani belőle? Ha áthabzott a cefre főzés közben, akkor forróvizes áztatást javaslok. Semmiképp nem kéne semmilyen savas folyadékot beleöntenie. Értem ez alatt az ecetet, citromlevet is. Ha kicsit makacsabb a szennyeződés, akkor én előpárlattal szoktam feltölteni, egy éjszakára. ez aztán visz mindent a maga 80%-os alkoholtartalmával.

Re:Re:Hűtőcső tisztítása.

Gyula 2015.01.16
Köszönöm szépen a gyors választ!
Csak befejeztem a főzést ebben a szezonban és azt hittem,hogy át kell mosatni valami speciális szerrel.
Üdvözlettel Gyula

évelő:-)

stapika 2015.01.03
B:U.É.K.
Neked és családodnak.
Majdnem ki maradtatok,ha egy topikba nem emlegetnek.:-)

Re:évelő:-)

Miklós 2015.01.04
Köszönjük, viszont kívánom!
Melyikbe?

Re:Re:évelő:-)

2015.01.04
Látom megtaláltad.:-)

Re:Re:Re:évelő:-)

Miklós 2015.01.04
Igen :)
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Elérhetőség

Palinkafozoarak.com, a hazai pálinkafőző. Demendi Miklós. Budapest +36 70 522-02-02