Kérjük várj...
Beszélgessünk pálinkáról, pálinkafőzőkről.
Re:Re:csiráztatás
magozás
Gyuri
2015.01.23
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem szezon előtt. Milyen gyümölcsmagozót érdemes megvenni, csinálni (cseresznye, meggy, sárgabarack szilvához)? Ötletekre, tapasztalatokra lenne szükségem!
Előre is köszönöm!
Szép napot
Kis segítségre lenne szükségem szezon előtt. Milyen gyümölcsmagozót érdemes megvenni, csinálni (cseresznye, meggy, sárgabarack szilvához)? Ötletekre, tapasztalatokra lenne szükségem!
Előre is köszönöm!
Szép napot
Re:magozás
Miklós
2015.01.23
Szia Gyuri!
Az általad felsorolt csonthéjasokat, nem szoktam kimagozni. Inkább a megfelelő aprításra figyelek oda. Annyira le szoktam pépesíteni, hogy szinte lekváros állagú legyen a gyümölcs. Ezután oltom be élesztővel. Az erjedés végére az összes mag, le fog süllyedni a hordód aljára. Ezután Neked csak az lesz a dolgod, hogy lemerd róla a kész cefrét, a magokat meg kiöntöd egy vödörbe, és kész. Ne félj attól hogy "ciános" lesz a pálinkád! Nem lesz az! A magban lévő, csekély mennyiségű cián, a főzésnél, (ha belekerülne) 65-70 fokon megsemmisül, átalakul. (vegyészmérnökök véleménye)
De teszek fel egy idevágó cikket, a csonthéjasokról :)
Üdv
Miklós
Az általad felsorolt csonthéjasokat, nem szoktam kimagozni. Inkább a megfelelő aprításra figyelek oda. Annyira le szoktam pépesíteni, hogy szinte lekváros állagú legyen a gyümölcs. Ezután oltom be élesztővel. Az erjedés végére az összes mag, le fog süllyedni a hordód aljára. Ezután Neked csak az lesz a dolgod, hogy lemerd róla a kész cefrét, a magokat meg kiöntöd egy vödörbe, és kész. Ne félj attól hogy "ciános" lesz a pálinkád! Nem lesz az! A magban lévő, csekély mennyiségű cián, a főzésnél, (ha belekerülne) 65-70 fokon megsemmisül, átalakul. (vegyészmérnökök véleménye)
De teszek fel egy idevágó cikket, a csonthéjasokról :)
Üdv
Miklós
Hűtőcső tisztítása.
Gyula
2015.01.15
Szeretném megkérdezni,hogy hogyan kell kitisztítani a hűtőspirált?
Szeretném ha legközelebb is problémamentesen lehessen főzni és itt olvastam,hogy azt is tisztítani kell,de leírást nem találtam,hogy miként kellene.
Előre is köszönöm!!!
Üdvözlettel Gyula
Szeretném ha legközelebb is problémamentesen lehessen főzni és itt olvastam,hogy azt is tisztítani kell,de leírást nem találtam,hogy miként kellene.
Előre is köszönöm!!!
Üdvözlettel Gyula
Re:Hűtőcső tisztítása.
Miklós
2015.01.16
Kedves Gyula!
Attól függ, mit szeretne kitisztítani belőle? Ha áthabzott a cefre főzés közben, akkor forróvizes áztatást javaslok. Semmiképp nem kéne semmilyen savas folyadékot beleöntenie. Értem ez alatt az ecetet, citromlevet is. Ha kicsit makacsabb a szennyeződés, akkor én előpárlattal szoktam feltölteni, egy éjszakára. ez aztán visz mindent a maga 80%-os alkoholtartalmával.
Attól függ, mit szeretne kitisztítani belőle? Ha áthabzott a cefre főzés közben, akkor forróvizes áztatást javaslok. Semmiképp nem kéne semmilyen savas folyadékot beleöntenie. Értem ez alatt az ecetet, citromlevet is. Ha kicsit makacsabb a szennyeződés, akkor én előpárlattal szoktam feltölteni, egy éjszakára. ez aztán visz mindent a maga 80%-os alkoholtartalmával.
Re:Re:Hűtőcső tisztítása.
Gyula
2015.01.16
Köszönöm szépen a gyors választ!
Csak befejeztem a főzést ebben a szezonban és azt hittem,hogy át kell mosatni valami speciális szerrel.
Üdvözlettel Gyula
Csak befejeztem a főzést ebben a szezonban és azt hittem,hogy át kell mosatni valami speciális szerrel.
Üdvözlettel Gyula
évelő:-)
stapika
2015.01.03
B:U.É.K.
Neked és családodnak.
Majdnem ki maradtatok,ha egy topikba nem emlegetnek.:-)
Neked és családodnak.
Majdnem ki maradtatok,ha egy topikba nem emlegetnek.:-)
Re:évelő:-)
Re:Re:évelő:-)
Re:Re:Re:évelő:-)
Új hozzászólás hozzáadása
Elérhetőség
Palinkafozoarak.com, a hazai pálinkafőző.
Demendi Miklós. Budapest
+36 70 522-02-02